Sağlık turizmi danışmanlığı nedir? Sağlık turizmini akredite eden; fırsatlarla, hazır müşterileri buluşturan firmalara sağlık turizmi danışmanlığı denir. Sağlık turizmi danışmanlığı çalışanları uçtan uca pazarlama yöntemini uygularlar. Yani turizmin ilk aşamasından sonuna kadar bütün organizasyonun sorumluluğunu üstlenirler. Diğer yandan sağlık sistemi içinde belli görevleri vardır. Yeni cihazların tanıtımı için eğitimler düzenlemek ve özellikle gelişmemiş ülkelerden gelen sağlık öğrencilerine eğitimler vermek.
Sağlık turizmi danışmanlığının aldığı yetki ve yerine getirdiği sorumluluklara bakıldığında etki alanının ne kadar geniş olduğu anlaşılır. Bu sebeple sağlık turizmi danışmanları onlarca farklı kalemde kurumlarla etkileşim halindedir. Bu kadar veri trafiği ve veri alışverişi olan bir sürecin yönetilmesi kolay değildir. İyi bir planlama, organize olma ve doğru iletişim tekniklerinin kullanılması süreci kolaylaştırır. Sağlık turizmi danışmanlığı acenteleri olmadıklarında bütün yük hastaların ve hastanelerin omzuna kalırdı ve bu işin altından kimse kalkamazdı. yeterlilikler var.
SAĞLIK TURİZMİ DANIŞMANLIĞININ ETKİLEŞİMDE OLDUĞU KURUMLAR
Sağlık turizmi danışmanlık acentelerinin içerde ve dışarda çalıştığı kurumlara göre katkıları birbirinden farklıdır. Bu katkılar maddi veya manevi olabilir.
Sağlık turizmi danışmanlarının iş ortakları şöyle sıralanabilir:
- Finans sektörü
- İnşaat sektörü
- Sağlık kurumları
- Ulaşım sektörü
- Turizm sektörü
- İletişim ve bilişim sektörü
- Seyahat sektörü
- Aracı kurumlar
- Danışman Kurumlar
- Sigortacılık Kurumları
- Resmi kurumlar
Bu tabloya bakıldığında Türkiye’de sağlık turizminin sessiz bir turizm destinasyonu olduğu düşünülebilir. İşini severek ve iyi yapan sağlıkçılar için herhangi bir devlet teşvikine gerek kalmamış, böylece birçok kurum bu iş için örgütlenmiştir.
Diğer yandan kavramsal olarak da sağlık turizmi danışmanlığının sisteme etkileri azımsanmayacak kadar fazladır. Örnek olarak yapılan başarılı anlaşmalar yeni girişimcilere ve doktorlara faydalı olmaktadır. Bu da doktorların daha fazla üretkenliğine, daha çok modern hastanelerin yapılmasına olanak tanımıştır.
Birçok turizm çeşidi gibi sağlık turizmi de başarısını yürüttüğü reklamcılık ve pazarlama stratejilerine bağlıdır. Türkiye içinde medyanın özellikle ilgisinde olan sağlık gelişmeleri bu sayede halkın ilgisini çekmeyi başarıyor. Her gün sağlık alanında yapılan yeniliklere ve çalışmalara dair yeni haberlerin duyulması iyi bir reklam niteliği taşımakta.
Sağlık turizminin turizm kurumlarına katkısı
Sağlık turizminin en çok katkı sağladığı kurumlardan biriside turizmdir. Wellness-Spa turizmi gibi yorgunluk ve stres atıcı, arındırıcı, yenileyici kısaca rahatlama amacı taşıyan turizmlerde Sağlık turizmi açısından değerlendirilir. Bu sayede medikal turizme ek olarak tedavi süresince Wellness turizmi de hastalara önerilebilmekte. Bu turizm çeşidi hastanelerde değil bakım merkezlerinde, otellerde, termal otellerde, spa merkezi gibi kurumlarda faaliyetini yürütüyor. Çeşitlilik sayesinde turistlere her türlü wellness turizm etkinlikleri en uygun fiyatla en iyi kalite standartıyla veriliyor.
Medikal turizmin içinde yer alan bir sağlık turizm çeşidi olarak anti-aging turizm çeşidi de seyahat danışmanlarının yönlendirmesiyle yapılıyor. Türkiye de hijyenik ortamda, son teknoloji ile donatılmış merkezlerde, özellikle Avrupa için ¼ hatta daha fazla ucuz fiyatla yaşlanma karşıtı veya estetik bakımlar yaptırmak mümkün. Sağlık turizmi çerçevesinde yurt dışında doğru tanıtım ve reklamlar yapıldığı takdirde çok daha fazla turistin bu yolla ziyaret etmesi mümkün görünüyor.
Related Posts
Sağlık Turizmi Kapsamında Dijital Dönüşüm Süreçleri
Sağlık turizmi, turistlerin veya hastaların tıbbi tedavi veya tıbbi müdahale...
Sağlık Turizmi Hukuku
Sağlık turizmi hukuku, yabancılar hukuku, ceza hukuku, idari hukuk, ticaret...